Linkovi

Boko Haram objavio snimak odrubljivanja glave dvojici muskaraca


Vodja Boko harama
Vodja Boko harama

Militanti nigerijske teroristicke grupe Boko Haram su na internetu objavili video snimak na kojem se prikazuje odrubljivanje glave dvojici muskaraca, pripadnika grupe, opteznih za spijunazu.

Video snimak u trajanju od 6 minuta je objavljen danas, i slican je snimcima koje objavljuje ISIL. Na video snimku se vidi i crna zastava ISIL-a.

Snimak ima i naslov - Zetva Spijuna - i prikazuje dvojicu militanata s nozevima u rukama, iza dvojice muskaraca na koljenima. Prije samog ubojstva jedan od optuzenih se identificira kao Dawoud Muhammad iz mjesta Baga na sjevero-istoku Nigerije, koji kaze potom da je primio oko 25 dolara od jednog nigerijskog policajca , u zamjenu za spijuniranje.

Sam cin odrubljjivanja glave se ne prikazuje, ali se vidi trenutak nakon ubojstava, kada se glave dvojice muskaraca , ocigledno otkinute sa tijela, stavljaju na tijela.

Nema indikacije gdje i kada su se ubojstva dogodila.

Ovo je drugi puta da su nigerijski militanti objavili snimak odrubljivanja glave zarobljeniku. Prvi takav snimak je objavljen proslog oktobra, a vjeruje se da je tada ubijen jedan pilot nigerijske avijacije koji se vodio nestalim.

XS
SM
MD
LG