Linkovi

Kovčezi s tijelima ubijenog ambasadora i uposlenika američkog konzulata stigli kući


The remains of Americans killed in Benghazi this week are taken off a transport aircraft
The remains of Americans killed in Benghazi this week are taken off a transport aircraft
Predsjednik Barack Obama i državni sekretar Hillary Clinton su danas dočekali u vojnoj bazi Andrews, nadomak Washingtona, kovčege sa tijelima ambasadora Chrisa Stevnesa, i još trojice uposlenika američkog diplomatskog predstavništva u Benghaziju, u Libiji, koji su u napadu rulje na kozulat ubiejni u utorak navečer.

Avion sa tijelima ubijenih je sletio oko dva sata poslijepodne po istočno američkom vremenu , a potom su se okupljenima, i članovima obitelji ubijenih obratili predsjendik Obama, i državni sekretar Hillary Clinton.

"Danas odajemo posljednju počast četvorici Amerikanaca koji su dali svoje živote za svoju zemlju i naše ideale i vrline, kazala je državni ssekretar Hillary Clinton, i dodala: narodi Egypt, Libya, Yemen, i Tunisia "ne smiju zamijeniti tiraniju diktatora tiranijom rulje.
A predsjednik je sa svoje strane rekao:

"Oni nisu samo prigrlili američki ideal, ovi pali heroji su ga živjeli.Ovo su teški dani za Ameriku, ali naša zemlja, kazao je predsjednik Obama , neće nikada prestati raditi za svijet i za slobodu ugnjetavanih u njemu.

Nakon susreta sa obiteljima žrtava, predsjednik je prisustvovao trenutku kada su 4 kovčega, prekrivena američkim zastavama, iznesena iz aviona i unesena u hangar u bazi Andrews gdje im je odata počast.

Osim ambasadora Stevansa , u napadu u Benghaziju su ubijeni Sean Smith, Glen A. Doherty and Tyrone S. Woods.Smith i Woods su bivši pripadnici elitne jedinice Navy Seals, koji su služili i u Iraku i u Afghanistanu.

Predsjednik Obama je još jednom naglasio da će oni odgovorni za ubojstva biti privedeni licu pravde.
XS
SM
MD
LG