Linkovi

Giuliani: "Blizu smo odluke da Trump ipak ne razgovara sa Muellerom"


Rudy Giuliani, Trumpov pravni zastupnik
Rudy Giuliani, Trumpov pravni zastupnik

Advokat predsjednika Donalda Trumpa Rudi Guiliani rekao je za ABC i CNN da je predsjednikov pravni tim blizu odluke da Trump ipak ne pristane na intervju sa specijalnim tužiocem Robertom Muellerom koji vodi istragu o miješanju Rusije u predsjedničke izbore 2016.

Giuliani je rekao da Trumpovi advokati žele dokaz da je Trump umiješan u bilo kakve sumnjive radnje prije nego što odluče da Mueller može da ga ispita.

Donald Trump je često govorio kako je spreman da razgovara sa istražiteljima u sklopu istrage o Rusiji, ail je Giluliani precizirao da bi "željeli da znaju postoji li osnov za to, jer ga oni nisu našli i da tužioci ne moraju da dokažu krivično djelo, već da za to postoji sumnja".

"Prošli smo kroz sve, od dosluha do opstrukcije pravde i nismo ništa našli", rekao je on.

Robert Mueller bi mogao Trumpu da uruči sudski poziv za svjedočenje pred velikom porotom, ako se predsjednik ne odazove pozivu za intervju. Ali Giuliani je rekao da bi advokati to mogli da ukinu, ako to toga dođe. Pokušaj da se Trump primora da svjedoči mogao bi da završi pravnom borbom pred Vrhovnim sudom.

Giuliani je takođe rekao da ne brine zbog Michaela Cohena, bivšeg Trumpovog advokata koji je isplatio 130 hiljada dolara porno glumici Stormy Daniels kako ne bi govorila o navodnoj aferi sa predsjednikom.

Cohen je nedavno izjavio kako su njegov prioritet njegova porodica i zemlja, a ne predsjednik, što su mnogi protumačili kao pokušaj da se okrene protiv Donalda Trumpa.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG