Linkovi

Film "Bitka: Los Angeles" - marinci protiv svemiraca


Film "Bitka: Los Angeles" - marinci protiv svemiraca
Film "Bitka: Los Angeles" - marinci protiv svemiraca

Južna Kalifornija poprište je bitke u novom science fiction akcijskom filmu u kojemu se američki marinci ogledaju protiv neprijateljskih posjetitelja iz dalekog svemira

Isprva, stvari izgledaju kao da je Zemlja zašla na put roju meteora: plameni kugle padaju u more uz obalna područja. No, kako pristižu vijesti sa svih strana svijeta, tako se razvije i mnogo mračnija slika: 'meteori' su ustvari letjelice vanzemaljaca, prvi val invazijske flote. U ogromnom marinskom logoru Camp Pendleton, u Kaliforniji, postrojbe se pripremaju za bitku za koju se nitko nikad nije obučio, niti ju je uopće zamišljao.

Film slijedi jedan vod marinaca u misiji spašavanja civila, kao i očuvanja metropole američke pacifičke obale od uništenja. U povijesti filmskih science fiction ostvarenja, broj onih koji u zapletu imaju uništenje Los Angelesa iznimno je velik: kao da je filmašima upravo taj grad neodoljiva meta. Međutim, južnoafrički redatelj Jonathan Liebesmann ipak se odlučio da se u ovoj verziji bitka za LA vodi po ulicama, od vrata do vrata, nalikujući više tradicionalnim ratnim filmovima nego mega-uništavajućim hitovima. Na isti način su zamišljeni i glavni likovi filma: marinski vod čine borci raznih etničkih i klasnih pripadnosti, kao pravi mikrokozam američkog društva, koji u bitku vodi iskusni, tvrdi i pomalo grubi narednikm u interpretaciji Aarona Eckharta.

U ostalim se ulogama pojavljuju Michele Rodriguez, Ramon Rodriguez, Michael Pena, te Bridget Moynahan. Što se tiče samog mjesta radnje, štednja s ograničenim budžetom snimanja nametnula je lokacije u saveznoj državi Louisiani koje 'glume' Los Angeles i okolicu.

XS
SM
MD
LG