Linkovi

Obama: 'Osama bin Laden nije bio muslimanski čelnik, već masovni ubojica muslimana'


Predsjednik Barack Obama objavio je vijest o smrti Bin Ladena kasno noćas, u Bijeloj kući
Predsjednik Barack Obama objavio je vijest o smrti Bin Ladena kasno noćas, u Bijeloj kući

U akciji, temeljenoj na pouzdanim obavještajnim informacijama, vođa al-Qaide ubijen u jednoj vili pokraj Islamabada, a SAD su u posjedu njegova tijela

Predsjednik Barack Obama objavio je da je najtraženiji terorist na svijetu Osama bin Laden ubijen jučer u akciji američkih specijalaca duboko unutar Pakistana. Američki predsjednik objavio je ovo priopćenje u Bijeloj kući oko 6 sati ujutro po srednjeeuropskom vremenu. Do ovog dolazi skoro deset godina nakon terorističkih napada al-Qaide na Sjedinjene Države 11. rujna 2001. godine.

U akciji, koja se temeljila na pouzdanim obavještajnim informacijama, bin Laden je ubijen u jednoj vili pokraj Islamabada, a Sjedinjene Države su u posjedu njegova tijela. Upravo zahvaljujući analizi DNK potvrđen je identitet vođe terorističke organizacije al-Qaide, za Ameriku najtraženijeg terorista koji je stajao iza čitavog niza terorističkih napada, među njima i onih od 11. rujna 2001. na New York i Washington, u kojima je poginulo gotovo skoro tri tisuće ljudi.

Sjedinjene Države pokušavale su uhvatiti ovog saudijskog terorističkog vođu cijelo to vrijeme. Predsjednik Obama je u svom sinoćnjem priopćenju rekao da bin Laden nije bio muslimanski čelnik, već "masovni ubojica muslimana". U kratkoj izjavi američki predsjednik je napomenuo da je Osama bin Laden uhićen uz pomoć pakistanske obavještajne službe.

Na prve informacije o ovom događaju građani su se počeli okupljati ispred Bijele kuće, usklikujući 'USA, USA.'

XS
SM
MD
LG