Linkovi

Bill Clinton traži mudrije i učinkovitije trošenje donacija za borbu protiv AIDS-a


Bivši predsjednik je također branio nastojanja sadašnjeg Baracka Obame u osiguravanja sredstava za borbu protiv AIDS-a, koji je sučeljen sa sve glasnijim kritikama da nije ispunio obećanja da će povećati potrošnju za borbu protiv ove opake bolest

Bivši američki predsjednik Bill Clinton pozvao je karitativne organizacije za AIDS da iskoriste donacije bogatih zemalja mudrije i djelotvornije. Bivši američki predsjednik ovo je izjavio danas na međunarodnoj konferenciji o AIDS-u u Beču. Na ovom skupu on je također rekao da previše organizacija troši previše novca na slanje svojih djelatnika na razne sastanke i skupove. Dodao je da svaki izgubljeni dolar "riskira jedan život". Po njegovim riječima, budućnost prikupljanja novca za AIDS leži u dobivanju velikih iznosa novca od malih donacija koje je učinio ogroman broj ljudi.

Bill Clinton naveo je kao primjer prikupljanje novca za žrtve potresa na Haitiju u siječnju. Bivši predsjednik je također branio nastojanja sadašnjeg Baracka Obame u osiguravanja sredstava za borbu protiv AIDS-a, koji je sučeljen sa sve glasnijim kritikama da nije ispunio obećanja da će povećati potrošnju za borbu protiv ove opake bolesti. Bill Clinton je primijetio kako su obećanja predsjednika Obame o značajnom povećavanju fondova došla prije negoli se američko gospodarstvo zateklo u najtežoj ekonomskoj krizi nakon Velike depresije.

Šestodnevna konferencija o AIDS-u u Beču počela je jučer kad je njen predsjedatelj Julio Montaner izjavio da svjetskim čelnicima nedostaje volja da osiguraju kako bi svi zaraženi virusom HIV-a i AIDS-om primili adekvatni tretman. Konferenciju je otvorio glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon izražavajući zabrinutost da će globalna recesija dovesti do toga da će bogate zemlje smanjiti fondove za borbu protiv AIDS-a.

XS
SM
MD
LG