Linkovi

Bijela kuća: Trump i Pence na distanci nekoliko dana


Predsjednik Trump i potpredsjednik Pence na konferenciji za novinare 27. aprila 2020. (Foto: AFP/Mandel Ngan)
Predsjednik Trump i potpredsjednik Pence na konferenciji za novinare 27. aprila 2020. (Foto: AFP/Mandel Ngan)

Potpredsjednik Sjedinjenih Država Mike Pence, čija portparolka je pozitivna na koronavirus, nekoliko dana će biti na fizičkoj distanci od predsjednika Donalda Trumpa, saopštila je portparolka Bijele kuće Kejli Mekeneni.

Pence nije prisustvovao Trumpovoj konferenciji za novinare u ponedjeljak, niti sastanku sa vojnim i bezbjednosnim zvaničnicima u subotu, nakon što je njegova portparolka Kejti Miler prošle nedelje testirana pozitivna na Covid 19.

"Potpredsjednik je odlučio da bude na distanci nekoliko dana", rekla je Mekeneni na konferenciji za novinare u Bijeloj kući i dodala da će Pence na kraju donijeti odluku do kada će to trajati.

Pence je bio negativan na testu na koronavirus, ali je Bijela kuća naložila zaposlenima u Zapadnom krilu, gdje članovi Trumpove administracije obavljaju dnevne operacije i gdje se nalazi predsjednikova Ovalna kancelarija, da nose maske sve vrijeme dok su u zgradi, osim kad sjede za svojim stolom.

Mnogi visoki zvaničnici administracije nosili su maske tokom Trumpove konferencije za novinare u ponedjeljak, što predsjednik još nije uradio u javnosti.

Trumpovi bliski saradnici dnevno se testiraju na Covid 19, kao i mnogi drugi zvaničnici u Bijeloj kući. Svakodnevno će biti testirani i novinari koji izvještavaju iz Bijele kuće.

Tri ključna američka zvaničnika u borbi protiv koronavirusa su u samoizolaciji od subote, jer su bila u kontaktu sa osobama koje su testirane pozitivno na Covid 19.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG