Linkovi

Zamjenik portparola Bijele kuće podnio ostavku zbog prijetnji novinarki


Zamjenik portparola Bele kuće TJ Ducklo
Zamjenik portparola Bele kuće TJ Ducklo

Zamjenik portparola Bijele kuće TJ Ducklo podnio je ostavku dan nakon što je suspendovan zbog seksističkih i uvrijedljivih prijetnji novinarki, koja je radila priču o njegovoj vezi sa drugom novinarkom koja izvještava iz Bijele kuće.

Ducklo je suspendovan pošto je magazin Vanity Fair objavio da je prijetio novinarki portala Politico i rekao joj da će je "uništiti". Novinarka Politica je pisala o vezi Ducklea i novinarke Axiosa.

U saopštenju posle ostavke, Ducklo je naveo da je "tužan zbog toga što je osramotio i razočarao kolege iz Bijele kuće i predsjednika Bidena".

"Nema riječi kojima bih opisao koliko mi je žao, koliko me je sramota zbog takvog ponašanja. Koristio sam riječnik koji nikad ne bi smio da se koristi prema ženama, posebno u situaciji kada samo rade svoj posao. To je nepoštvanje i neprihvatljivo je."

Prije nego što je Politico objavio priču o zaposlenom u Bijeloj kući i novinarki koja odatle izvještava, par je za magazin People javno priznao da su u vezi.

Ducklo je prvi koji je napustio Bidenovu administraciju poslije kritika da se ne poštuju standardi koje je novi predsjednik postavio. Na dan inauguracije, Biden je poručio da će "ako neko radi za njega, a ne poštuje svoje kolege, biti momentalno otpušten".

Portparolka Bijele kuće Jen Psaki, koju su novinari pritisli da prokomentariše Duckleov slučaj, rekla je da "njegovo ponašanje nije u skladu sa standardima koje je postavio predsjednik" i da je bilo važno da to bude jasno i nedvosmisleno.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG