Linkovi

Bijela kuća: obitelj Obama domaćin utrci u "kotrljanju pisanica"


Predsjednik je čitao okupljenima ulomke iz popularnih knjiga za djecu, a prva američka dama Michaelle Obama pozvala je goste da se zabavljaju i nauče nešto o tome kako voditi aktivni i zdravi život

Predsjednik Barack Obama i njegova obitelj danas su bili u Bijeloj kući domaćini brojnoj djeci na godišnjem "kotrljanju uskršnjih pisanica" – manifestaciji koja se redovito priređuje još od daleke 1878. godine. Američki je predsjednik pozdravio mališane i njihove roditelje na travnjaku Bijele kuće. Ulaznice za ovu cjelodnevnu manifestaciju primilo je 30 tisuća osoba diljem Sjedinjenih Država. Predsjednik je čitao okupljenima ulomke iz popularnih knjiga za djecu. U govoru prije tradicionalne utrke u kotrljanju pisanica, prva američka dama Michaelle Obama pozvala je goste da se zabavljaju i nauče nešto o tome kako voditi aktivni i zdravi život.

Djeca su mogla šetati južnim travnjakom Bijele kuće i sudjelovati u brojnim događanjima, kao što je ukrašavanje pisanica i u sportskim aktivnostima koje su predvodili poznati američki sportaši. Glumica Reese Witherspoon i autorica glasovitog Harryja Pottera J. K. Rowling čitale su djeci priče. Bijela kuća je priopćila da je priredila 14 tisuća i petsto pisanica, koje su sve donirali američki uzgajivači peradi. U ovogodišnju potragu za pisanicama uključena su i jaja koja se "glasaju", kako bi u ovom događaju mogla sudjelovati i djeca koja imaju problema s vidom. Cijeli događaj je prenošen je na web sajtu Bijele kuće uživo. Ova godišnja manifestacija počela je u doba predsjednika Ruthforda Hayesa. Nekoliko je puta dosad odgađana zbog lošeg vremena, kao i tijekom Prvog i Drugog svjetskog rata.

XS
SM
MD
LG