Linkovi

Bijela kuća najavila prvu sekretarku za štampu afro-američkog porijekla


Karine-Jean Pierre govori tokom brifinga za novinare u Bijeloj kući, 14. februara 2022.
Karine-Jean Pierre govori tokom brifinga za novinare u Bijeloj kući, 14. februara 2022.

Bijela kuća je u četvrtak saopštila da će Karine Jean-Pierre postati nova sekretarka za štampu Bijele kuće, nakon što bude zamjenila Jen Psaki koja napušta funkciju 13. maja.

Jean-Pierre, trenutno zamjenica sekretarke za štampu, biće prva crna i prva gej osoba na toj poziciji.

"Ovo je istorijski trenutak", rekla je Jean-Pierre u Bijeloj kući. Svoju novu poziciju opisala je kao "čast i privilegiju".

Predsjednik Joe Biden izjavio je tim povodom: "Karine ne samo da donosi iskustvo, talenat i integritet koji su potrebni za ovaj težak posao, već će nastaviti da vodi put u komunikaciji o radu Biden-Harris administracije u ime američkog naroda... Ona će biti snažan glas koji će govoriti u moje i ime ove administracije".

"Jen Psaki je postavila standard za vraćanje pristojnosti, poštovanja i uljudnosti u salu za brifing Bijele kuće", rekao je predsjednik. "Želim da se zahvalim Jen što je podigla letvicu, direktno i istinito komunicirala sa američkim narodom i zadržala smisao za humor pri tome."

Psaki, koja je radila kao sekretarica za štampu otkako je Biden preuzeo dužnost, zahvalila mu je u tvitu na prilici, ocjenivši da je Jean-Piere"izuzetna žena koja će uskoro biti na podijumu svaki dan".

Psaki je na Twitteru objavila da je "reprezentacija važna" i da će Jean-Pierre "dati glas mnogima, ali i natjerati mnoge da sanjaju o tome šta je zaista moguće... Jedva čekam da je vidim kako blista dok donosi svoj stil, briljantnost i gracioznost na podijum".

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG