Linkovi

Bijela kuća najavila Bidenovu posjetu Poljskoj


Joe Biden
Joe Biden

Bijela kuća je u petak objavila da će predsjednik Joe Biden otputovati u Poljsku 20. februara kako bi se sastao s poljskim predsjednikom Andrzejem Dudom i istočnoevropskim saveznicima.

Neposredno prije prve godišnjice ruske invazije na Ukrajinu 24. februara, Bidenova posjeta će "jasno pokazati da će Sjedinjene Države nastaviti uz Ukrajinu koliko god bude potrebno", rekao je John Kirby, glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće.

Objava je uslijedila nakon ruskih udara u petak širom Ukrajine. Granatiranje je usmjereno na civilnu infrastrukturu i izazvalo nove nestanke struje.

Prema izvještajima novinarske Glasa Amerike Anne Chernikove, koja se nalazi u Kijevu, ukrajinski ministar energetike Herman Haluschenko potvrdio je da je bilo napada na termo i hidroelektrane, kao i na visokonaponsku infrastrukturu u šest regija.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG