Linkovi

Bijela kuća: Nije određen datum sastanka Trumpa i Rosensteina


Donald Tramp i Rod Rosenstein
Donald Tramp i Rod Rosenstein

Bijela kuća je saopštila da nije određen datum za dugo očekivani sastanak između predsjednika Donalda Trumpa i zamjenika sekretara za pravosuđe Roda Rosensteina, koji nadgleda specijalnu istragu ruskog miješanja u predsjedničke izbore 2016. godine.

Prema izvještaju koji je nedavno objavio dnevnik New York Times, Rosenstein je navodno predložio da tajno snimi Trumpa, kako bi došao do dokaza da ga smijene s položaja kao nekog ko nije sposoban da bude predsjednik. Rosenstein je izdao dva saopštenja u kojima odlučno poriče te tvrdnje.

Portparolka Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders izjavila je za Fox News u nedjelju da bi sastanak Trampa i Rosensteina mogao da se dogodi ove nedjelje, ali i da bi mogao da bude pomjeren za slijedeću, s obzirom na sve što se dogodilo u vezi sa Brettom Kavanaughom kojeg je predsjednik Tramp nominovao za sudiju Vrhovnog suda.

Rosenstein nadgleda nezavisnu istragu Rusije, koju vodi specijalni istražitelj Robert Mueller, što ga čini čestom metom Trumpovih napada u vezi sa istragom.

Trump se mejsecima žali zbog načina na koji Sekretarijat za pravosuđe rukovodi istragom Rusije, ali je do povećanja tenzija između Trumpa i Rosensteina došlo nedavno, poslije pomenutog izvještaja New York Timesa.

Republikanski saveznici predsednika Trumpa tražili su da Rosenstein svjedoči pred Kongresom o svojim navodnim prijedlozima da tajno snimi Trumpa.

Mediji prenose da se Rosenstein složio da se privatno sastane sa zakonodavcima.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG