Linkovi

BiH: U RS o Srebrenici samo osnovne informacije


BiH: U RS o Srebrenici samo osnovne informacije
BiH: U RS o Srebrenici samo osnovne informacije

Mediji prenijeli i izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, datu bečkom Standardu, u kojoj je rekao da se Republika Srpska već izvinila za Srebrenicu, ali da se,kako je istakao, drugi nisu izvinili za zločine počinjene nad Srbima.

Povodom godišnjice stradanja Bošnjaka u Srebrenici tokom jula 1995.godine u institucijama Republike Srpske danas nisu organizovane bilo kakve manifestacije, niti je tim povodom bilo saopštenja zvaničnika tog entiteta.

Za razliku od Federacije BiH i distrikta Brčko, u Republici Srpskoj zastave nisu spuštane na pola koplja, s obzirom da u Bosni i Hercegovini nema saglasnosti o državnim praznicima, pa tako ni o obilježavanju zločina u Srebrenici.

Ovdašnji mediji su bez komentara u informativnim emisijama prenijeli osnovne informacije o današnjem komemorativnom skupu u Potočarima, kao i činjenicu da je vijenac za nastradale u toj opštini položio izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević, koji je poručio da je ljudski i moralni čin odati počast svim žrtvama bez pravljenja razlika prema njihovoj nacionalnoj ili drugoj pripadnosti. U Potočarima je boravio i potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović.

Mediji prenose i izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika datu bečkom Standardu koji je istakao da se Republika Srpska već izvinila za Srebrenicu, ali da se,kako je istakao, drugi nisu izvinili za zločine počinjene nad Srbima.

Dodajmo da je večeras u Doboju održan miting podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću u organizaciji više nevladinih organizacija koje su tim povodom štampale i odgovarajuće plakate sa portretom Ratka Mladića.

Za sutra je u organizaciji Vlade Republike Srpske zakazan komemorativni skup u Bratuncu povodom stradanja srpskih civila i vojnika u Podrinju tokom proteklog rata.

XS
SM
MD
LG