Linkovi

Tri osobe ubijene u Gradačcu, počinitelj izvršio samoubistvo


Arhiva: Bosnia i Hercegovina --Gradačac
Arhiva: Bosnia i Hercegovina --Gradačac

Tri punoljetne osobe su ubijene iz vatrenog oružja, a tri ranjene na području Gradačca, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Osumnjičenog za ubistvo Nermina Sulejmanovića (35) iz Gradačca policijske snage locirale su na širem području Gradačca. On je počinio samoubistvo.

"Sulejmanović je iz pištolja usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu", potvrđeno je iz Tužiteljstva Tuzlanskog kantona.

"Policijske snage su na terenu. Uviđaj će obaviti dežurni tužitelj u saradnji s istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a i Policije Gradačac", saopćeno je iz Tužiteljstva.

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović za RSE je rekao da je informacija s terena da je Sulejmanović počinio samoubojstvo vjerovatno tačna, ali da se mora provesti istraga koja bi potvrdila te navode.

"Policija ga je pronašla mrtvog u autu, a akcija je bila u toku", rekao je Mehanović.

Potjera za osobom koja je počinila ubistva trajala je nekoliko sati. Počinitelj je u dvije objave na Instagramu objavio detalje pucnjava, ovi sadržaji su naknadno uklonjeni s društvene mreže.

Ranije je iz MUP-a TK-a saopćeno da je u Gradačcu je došlo do "upotrebe vatrenog oružja od strane muške osobe kojom prilikom je prema prvim informacijama više osoba povrijeđeno".

Iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova potvrdili su da su uklonjeni snimci koje je počinitelj podijelio na društvenim mrežama.

"Inspektori Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova, u saradnji s MUP-om Tuzlanskog kantona i uz odobrenje postupajućeg tužioca, uklonili su snimke s društvene mreže Instagram te pribavili podatke o korisničkom računu, a koji su proslijeđeni istražiteljima za cyber kriminal MUP-u Tuzlanskog kantona", rekao je šef kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova Ervin Mušinović.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG