Linkovi

Sjećanje na Srebrenicu: Jedina krivica ubijenih bila je to što su bili druge vjere


Minutom šutnje odata počast srebreničkim žrtvama i u Ambasadi BiH u SAD
Minutom šutnje odata počast srebreničkim žrtvama i u Ambasadi BiH u SAD

Komemorativni skup u znak sjećanja na žrtve srebreničkog masakra danas je održan i u ambasadi Bosne i Hercegovine u Washingtonu

Komemorativni skup u znak sjećanja na žrtve srebreničkog masakra danas je održan i u ambasadi Bosne i Hercegovine u Washingtonu. Prisutni su bili diplomatski predstavnici više zemalja, predstavnici američkog State Departmenta, vašingtonskog Muzeja holokausta, prijatelji i građani Bosne i Hercegovine koji žive i rade u glavnom gradu Sjedinjenih Država.
Na početku komemorativnog skupa prisutnima se kraćim podsjećanjem na Srebrenicu u julu 95 obratio Damir Džanko, otpravnik poslova Ambasade, istakavši da je jedina krivica ubijenih bila to što su bili druge vjere.

Nakon minute ćutnje, prikazn dokumentarni film "Tkalje nade" o Srebreničankama koje utjehu za najbližim nalaze u tkanju predivnih bosankih ćilima.

Dough Davidson, predstavnik State Departmenta za borbu protiv zločina holokausta, istakao je da će Sjedinjene Države činiti sve što mogu da se slični zločini u svijetu ne ponove.

Jedan od prisutnih na skupu u Ambasadi bio je i doktor Nedžib Šaćirbegović.

Kompletan izvještaj sa izjavom gospodina Šaćirbegovića možete pogledati kao sastavni dio ove informacije.
Sjećanje na Srebrenicu: Jedina krivica ubijenih bila je to što su bili druge vjere
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00
XS
SM
MD
LG