Linkovi

U BiH 311 novozaraženih, 11 osoba preminulo


BOSNIA - HERZEGOVINA -- A medical staff attends to a woman as she arrives to test for coronavirus, at a hospital in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 01 July 2020.
BOSNIA - HERZEGOVINA -- A medical staff attends to a woman as she arrives to test for coronavirus, at a hospital in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 01 July 2020.

Na području Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) u posljednja 24 sata registrovano je 238 osoba pozitivnih na korona virus i deset novih smrtnih ishoda, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Svi novi slučajevi registrovani su u svim kantonima osim u Bosansko-podrinjskom. Od deset preminulih, osam je muškaraca i dvije žene.

Na području Republike Srpske (RS) je u posljednja 24 sata zabilježen 71 slučaj novozaraženih korona virusom, a prijavljen je jedan smrtni slučaj, sopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Testiranje je izvršeno na 589 laboratorijskih uzoraka. Prema mjestu prebivališta, najveći broj zaraženih je iz Banjaluke i to 18. Kada je u pitanju preminula osoba, radi se o muškarcu srednje životne dobi.

Na području Brčko distrikta u četvrtak su registrovane dvije novozaražene osobe korona virusom.

Prema posljednjim podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, do sada je registrovano 18.920 potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom, od čega se oporavilo 12.480, a broj aktivnih slučajeva je 5.858. Preminule su ukupno 582 osobe.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG