Linkovi

Jedanaestoro u BiH, 283 novozaraženih korona virusom


Test tube labelled with the coronavirus (COVID-19)
Test tube labelled with the coronavirus (COVID-19)

Sedam osoba je preminulo je u posljednja 24 časa u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) kod kojih je potvrđen novi virus korona, a prijavljeno je i 210 novozaraženih među testiranih 1320 uzoraka, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH. 

“Preminula su dva muškarca iz Mostara, po jedan iz Kladnja, Konjica i Tuzle, te dvije žene iz Gračanice i Sarajeva. Sa današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području FBiH je 312, od čega su 203 osobe muškog i 109 osoba ženskog pola”, navodi se u saopštenju

U saopštenju stoji i kako se novi slučajevi zaraze bilježe u svim kantonima osim Bosansko-podrinjskom kantonu.

Do sada je SARS-CoV-2 potvrđen kod 11 311 osoba, a ukupno je u FBiH testirano 113 578 uzoraka.

Dva muškarca i dvije žene kod kojih je potvrđen korona virus, preminuli su u posljednja 24 časa u Republici Srpskoj (RS), saopšteno je u srijedu iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Dodaje se da su otkrivena nova 73 slučaja zaraze, među tastiranih 434 uzoraka.

Do sada je u RS potvrđeno 7.018 slučajeva virusa korona.

Oporavilo se ukupno 4.144 osoba, a testirano je 62.270 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u bolnicama u Republici Srpskoj je 244. Pod zdravstvenim nadzorom u tom entitetu trenutno je 3293 osobe.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG