Linkovi

Kardinal Puljić: “Božić je blagdan u kojemu Bog na jasan i stvaran način progovara čovjeku o svojoj bliskosti i solidarnosti.”


Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, uputio je vjernicima i svim građanima Bosne i Hercegovine tradicionalnu božićnu i novogodišnju čestitku u kojoj je, pored ostalog, istikao:

"Upućujem vam za Božić već dvadeseti put svoju poruku. Ove godine je u duhu pastoralnog programa Memorija za solidarnost, s naglaskom na solidarnost. Susret čovjeka sa utjelovljenim Sinom Božjim izvor je neizmjerne radosti koju i ovog Božića, kao nadbiskup vrhbosanski, želim podijeliti sa svakim članom naše crkve, razmišljajući o temi solidarnosti na temelju riječi iz prologa Ivanovog evanđelja, koje glase: "I Riječ tijelom postade i nastani se među nama". “Riječ i tijelo," za mnoge tek dvije različite stvarnosti, Bog je zauvijek zbližio po svojoj neizmjernoj ljubavi. Božić je, stoga, blagdan u kojemu Bog na jasan i stvaran način progovara čovjeku o svojoj bliskosti i solidarnosti.


Neka stoga naša božićna solidarnost bude, prije svega, izraz naše iskrene i čvrste odluke da se nastanimo u srcima naših bližnjih, obiteljske, župske i nadbiskupijske zajednice, čineći djelotvornom zapovijed onoga koji se u nama nastanio kao riječ, to jeste: "Kao što sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedni druge.
Neka Božić i božićnji bladgani budu dani radosnog slavlja božjeg utjelovljenja, kao i dani naše potpune solidarnosti s čovjekom, slikom božijom.

Čestit vam božić i na dobro vam došlo Isusovo rođenje i u novoj godini, 2011, neka vas prati svaki božiji blagoslov.”

XS
SM
MD
LG