Linkovi

BiH: 84 osobe oboljele od COVID-19 u posljednja 24 sata


U posljednja 24 časa kod 84 osobe u Bosni i Hercegovini potvrđeno je prisustvo korona virusa.

U Republici Srpskoj (RS) virusom je zaraženo 31 osoba od 368 testiranih, saopšteno je u petak na konferenciji za novinare predstavnika Instituta za javno zdravstvo RS.

Vršilac dužnosti direktora Instituta Branislav Zeljković ističe da je epidemiološka situacija pod kontrolom.

"U narednom periodu ćemo donijeti epidemiološke preporuke za određene lokalne zajednice kako bi mogle reagovati na eventualni povećani broj lica oboljelih od virusa korona. Zabrinjava nepoštivanje određenih mjera i pozivam građane da budu odgovorni", poručio je Zeljković.

U protekla 24 časa, u Federaciji Bosne i Hercegovine testirane su 484 osobe, od kojih je 53 pozitivno na virus korona, podaci su Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

U saopštenju Zavoda se navodi da su novi slučajevi registrovani u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Unsko-sanskom i Kantonu Sarajevo.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, u toj zemlji su ukupno virusom korona zaražene 3.174 osobe. Od toga je 168 osoba umrlo, a potpuno se oporavilo 2.219 lica.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG