Linkovi

BiH: Godina političke neodgovornosti


Bili prije punu godinu dana.....
Bili prije punu godinu dana.....

“Godinu dana, 12 mjeseci, 365 dana…. BiH nema formiranu državnu vlast. Svaki pokušaj da se formira Vijeće ministara, ostao je samo pokušaj, država i njene institucije ne mogu funkcionirati na postojećim osnovama zbog strukturalnog poremećaja, etničke podjele još su uvijek jake, a nacionalnu kartu bosanshercegovački političari potežu za zaštitu ličnih interesa….” - istakli su, govoreći za Glas Amerike, u Sarajevu prof. dr. Asim Mujkić, u Banjaluci prof. Miodrag Živanovići i u Briselu izvjestiteljka Evropskog parlamenta Doris Pack.

Njihove kompletne izjave, date nađim dipisnicima Aldijani Guhdiji, Draganu Stegiću i Elviru Bucalu, možete čuti i pogledati o okviru današnjeg izdanja naše web stranice.

Na ovom mjestu da dodamo da je glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland na današnjoj konferenciji za novinare istakla:

To je veliko razočarenje. Države, susjedi BiH napreduju u integracijskim naporima ka Evropskoj uniji, a Bosna i Hercegovina stoji zaglavljena u prošlosti i stagnira. Još jednom pozivamo svih 6 šest stranačkih lidera da ispune svoje demokratske odgovornosti prema vlastitim biračima i građanima Bosne i Hercegovine i finaliziraju dogovor o formiranju Vijeća ministara. Godina dana je, nažalost, već prošla. Vrijeme teče i u Evropi. Vrijeme leti i na Balkanu, sve više bez Bosne i Hercegovine.“

XS
SM
MD
LG