Linkovi

Bidenovo zdravstveno stanje značajno bolje


Joe Biden
Joe Biden

Zdravstveno stanje predsjednika Joea Bidena nastavlja da se "značajno poboljšava" uprkos upali grla zbog infekcije korona virusom, navodi se u nedjeljnom ažuriranju njegovog doktora.

"Predsjednik reagira na terapiju kako se očekivalo", napisao je doktor Kevin O'Connor u svojoj najnovijoj bilješci.

Biden je uzimao Paxlovid, antivirusni lijek koji pomaže u smanjenju šanse od teške bolesti.

O'Connor je napisao da Biden i dalje ima upalu grla, iako su se drugi simptomi, uključujući kašalj, curenje iz nosa i bolove u tijelu, "znatno smanjili".

Biden je u četvrtak ujutro bio pozitivan na korona virus. O'Connor je u subotu rekao da se predsjednik vjerovatno zarazio visoko zaraznom varijantom, poznatom kao BA.5, koja se širi cijelom zemljom, a doktor Ashish Jha, koordinator odgovora na COVID-19 Bijele kuće, rekao je u nedjelju: "To je BA.5 varijanta."

Službenici administracije su naglasili da su njegovi simptomi blagi jer je primio četiri doze vakcine, a nakon infekcije počeo je uzimati antivirusni lijek Paxlovid.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG