Linkovi

Bidenovi čestitali Božić pravoslavnim vjernicima u SAD i svijetu


ARHIVA - Predsjednik Biden i prva dama Džil Bajden u Vašingtonu 24. decembra 2021.
ARHIVA - Predsjednik Biden i prva dama Džil Bajden u Vašingtonu 24. decembra 2021.

Predsjednik Džo Bajden i prva dama Džil čestitali su Božić pravoslavnim hrišćanima u SAD i širom svijeta. 

"Kao i mnogi drugi tokom protekle godine, pravoslavni hrišćani su pokazali veliku snagu karaktera i istrajnost, nastavili da pokazuju ljubav prema svojim bližnjima i služe svojim zajednicama u teškim trenucima", navodi se u čestitki predsjednika i prve dame, koji su izrazili saučešće i saosjećanje onima koji su izgubili svoje voljene tokom pandemije, i koji će ovaj Božić provesti puni tuge.

Bajdenovi su poručili i da se mole za sve one koji pate, u nadi da će "uprkos boli, pronaći snagu i osjećanje svrhe i smisla."

"Dok počinjemo novu godinu, mnogi pravoslavni hrišćani širom svijeta se i dalje suočavaju sa progonom i diskriminacijom. Želimo da još jednom izrazimo svoju nepokolebljivu podršku poštovanju univerzalnog i neotuđivog prava na vjersku slobodu."

Predsjednik i prva dama SAD takođe su rekli da se zajedno sa pravoslavnim hrišćanima mole za mir, pravdu, slobodu i zacijeljenje u narednoj godini.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG