Linkovi

Bidenov pas sklonjen iz Bijele kuće poslije niza incidenata


Pas Komandant na balkonu Bijele kuće, 30. septembar 2023. (Foto: REUTERS/Ken Cedeno)
Pas Komandant na balkonu Bijele kuće, 30. septembar 2023. (Foto: REUTERS/Ken Cedeno)

Pas predsjednika Amerike Joea Bidena, Komandant, sklonjen je iz Bijele kuće nakon niza incidenata.

"Komandant trenutno nije u kampusu Bijele kuće dok se procjenjuju sljedeći koraci", izjavila je Elizabetx Alexander, direktorica komunikacija prve dame Jill Biden., u saopštenju u sredu.

Komandant je posljednji put viđen u Bijeloj kući u subotu kada su fotografi uočili dvogodišnjeg njemačkog ovčara na gornjem balkonu.

Alexander nije navela gdje je pas poslat, i nije bilo jasno da li je taj potez trajan.

Tajna služba, koja štiti predsjednika SAD-a, prijavila je 11 incidenata ugriza u vezi sa svojim osobljem. Televizija CNN je u srijedu objavila da je broj incidenata veći od prethodno prijavljenih, dodajući da je Komandant ugrizao zaposlene u Bijeloj kući i članove izvršnog osoblja, kao i pripadnike Tajne službe.

Bidenovi su poslali još jednog psa, Mayora, da živi sa porodičnim prijateljima u Delawareu 2021. godine, pošto je također grizao osoblje.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG