Linkovi

Bidenov ljekar: Predsjednik se skoro potpuno oporavio od Covida


Na fotografiji, koju je medijima dostavila Bijela kuća, predsjednik Biden razgovara telefonom u Beloj kući, 25. jula 2022. 
Na fotografiji, koju je medijima dostavila Bijela kuća, predsjednik Biden razgovara telefonom u Beloj kući, 25. jula 2022. 

Simptomi Covida 19 kod predsjednika Joea Bidena su "sada skoro potpuno prošli", saopštio je predsjednikov ljekar Kevin O'Connor.

Biden je završio petodnevnu terapiju antiviralnim lijekom pakslovidom u ponedjeljak uveče, rekao je O'Connor, a njegov puls, krvni pritisak, brzina disanja i temperatura su i dalje na normalnom nivou.

Biden se sada osjeća dovoljno dobro da nastavi svoje uobičajene fiskulturne vježbe, ali će nastaviti izolaciju do kraja današnjeg dana, koji je peti dan od izbijanja bolesti.

Predsjednik je u izolaciji u Bijeloj kući od kada je u četvrtak testiran pozitivan na Covid.

Zdravstveni zvaničnici vjeruju da je Bajden zaražen BA.5 varijantom omicrona koja dominira Sjedinjenim Državama.

Biden, koji je primio obje doze vakcine i dva "boostera", tokom proteklih pet dana je imao blage simptome, uključujući "zapušenost nosa i blagi bol u grlu".

Predsjednik je otkazao sve sastanke uživo za ovu nedjelju, ali će nastaviti da virutelno učestvuje na sastancima dok ne izađe iz izolacije.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG