Linkovi

Biden u septembru domaćin samita jedinstva protiv nasilja izazvanog mržnjom


Američki predsjednik Joe Biden
Američki predsjednik Joe Biden

Američki predsjednik Joe Biden u septembru će biti domaćin samita u Bijeloj kući o suzbijanju posljedica nasilja protiv američke demokratije, koje je podstaknuto mržnjom, i istaći poteze koje je njegova administracija preuzela da smanji oružano nasilje, saopšteno je u petak iz Bijele kuće.

Samit pod nazivom "Ujedinjeni smo", koji će biti održan 15. septembra, okupiće zvaničnike, vjerske lidere i organizacije za zaštitu građanskih prava, a Biden će u svom govoru iznijeti zajedničku viziju Amerike koja je više ujedinjena, navela je u saopštenju portparolka Karine Jean-Pierre.

Biden pokušava da istakne nedavne uspehe u Kongresu, među kojima je i zakon o kontroli oružja koji je potpisao u junu, uoči izbora u novembru.

Analitičari predviđaju da republikanci imaju veliku šansu da preuzmu kontrolu u Predstavničkom domu, dok je neizvjesno ko će osvojiti većinu u Senatu. Demokrate trenutno kontrolišu oba doma Kongresa.

Ako republikanci budu imali većinu u gornjem ili donjem domu, mogli bi da spriječe usvajanje Bidenove agende u drugoj polovini njegovog četvorogodišnjeg mandata.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG