Linkovi

Biden slomio stopalo dok se igrao sa psom


Kolona vozila u kojoj je izabrani predsjednik Joe Biden prebačen na ortopedsku klinku u Delawareu.
Kolona vozila u kojoj je izabrani predsjednik Joe Biden prebačen na ortopedsku klinku u Delawareu.

Godinama su kućni ljubimci u Bijeloj kući imali ulogu da učine da njihovi domaćini izgledaju humanije. Ipak, pas izabranog predsjednika, dvogodišnji njemački ovčar Major, je malo pretjerao u tome jer se Joe Bidne sapleo i polomio stopalo dok se igrao sa njim.

Bidenu su konstatovane frakture dvije kosti u stopalu i vjerovatno će nositi gips narednih nekoliko nedjelja, rekao je ljekar iz bolnice George Washington.

Izabrani predsjednik je usvojio Majora 2018. godine, a 2008. još jednog njemačkog ovčara Champa.

Bidenovi su najavili da će oba psa povesti u Bijelu kuću, a spekuliše se da će uzeti i mačku. Supruga izabranog predsjednika Jill Biden nedavno je izjavila da voli da ima životinje u kući.

Ipak, nisu svi predsjednici imali pse.

Donald Trump nije imao kućnog ljubimca i on je prvi predsjednik u proteklih sto godina koji nije gajio životinju u Bijeloj kući.

"Ne znam, djeluje mi malo kao prevara. Mnogi mi kažu da bi trebalo da uzmem psa jer je to dobro politički, ali ja ne želim takve odnose sa ljudima", rekao je Trump.

Predsjednik Barack Obama imao je dva psa, Boa i Sunnyja​.

George Bush mlađi je imao nekoliko pasa, uključujći i Spota, koji je potomak psa koji je imao njegov otac dok je bio predsjednik. Imao je i mačku, Indiju,

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG