Linkovi

Biden: SAD stoje uz "hrabre žene i sve građane Irana"


Predsjednik SAD-a Bajden priredio je prijem povodom proslave Novruza u Bijeloj kući u Washingtonu.
Predsjednik SAD-a Bajden priredio je prijem povodom proslave Novruza u Bijeloj kući u Washingtonu.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u ponedjeljak da Sjedinjene Države stoje uz "hrabre žene i sve građane Irana" koji svojim uvjerenjem i hrabrošću inspirišu svijet dok se bore za svoja "ljudska prava i osnovne slobode".

Govoreći na događaju u Bijeloj kući povodom proslave Novruza, iranske Nove godine, Biden je rekao da će Sjedinjene Države i njihovi partneri "nastaviti da drže iranske zvaničnike odgovornim zbog napada na narod".

Biden je također govorio o ljudima koji su nepravedno privedeni u Iranu i drugdje u svijetu, rekavši da je za njegovu administraciju glavni prioritet da budu vraćeni kući.

U izjavi ranije u ponedjeljak, Biden je rekao da on i prva dama Jill Biden "šalju naše najbolje želje svima koji slave Nowruz širom Sjedinjenih Država i širom svijeta – od Bliskog istoka, preko centralne i južne Azije, do Kavkaza, do Evrope. ”

"Ove godine, Novruz dolazi u teškom trenutku za mnoge porodice, kada je nada potrebna više nego ikada - uključujući i žene Irana koje se bore za svoja ljudska prava i osnovne slobode", rekao je predsjednik Biden.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG