Linkovi

Biden o debati sa Trumpom: Zavisi od njegovog ponašanja


Biden - Trump
Biden - Trump

Predsjednik Joe Biden je izgledao otvoren za debatu sa  republikanskim predsjedničkim kandidatok Donaldom Trumpom nakon što ga je Trump izazvao pozivom "bilo kada i bilo gdje".

"Zavisi od njegovog ponašanja", rekao je Biden.

Komentar, dat novinarima dok je odlazio iz Washingtona u Philadelphiju, značio je da ne isključuje raspravu sa Trumpom prije predsjedničkih izbora 5. novembra.

U godinama predsjedničkih izbora Komisija za predsjedničke debate obično organizuje tri debate. U nadmetanju između Bidena i Trampa 2020. godine, njih dvojica su dva puta debatovali, ali je treći susret otkazan.

U srijedu je Trump izazvao Bidena na svojoj platformi za društvene mreže Istina .

"Za dobro naše zemlje važno je da Joe Biden i ja raspravljamo o pitanjima koja su toliko bitna za Amerikance i američki narod", napisao je Trump. "Stoga pozivam na debate, BILO KADA, BILO GDJE!"

Trump je odbio da učestvuje u bilo kakvim debatama za republikansku predsjedničku nominaciju.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG