Linkovi

Biden se osjeća dobro poslije druge uzastopne infekcije koronavirusom


Predsjednik SAD Joe Biden
Predsjednik SAD Joe Biden

Američki predsjednik Joe Biden osjeća se dobro i nastavlja izolaciju pošto je drugi put za kratko vrijeme testiran pozitivno na kovid, objavio je njegov ljekar.

Biden je ponovo bio pozitivan na kovid u subotu, što je njegov doktor opisao kao reinfekciju koja se viđa kod malog broja pacijenata koji uzimaju lijek Pakslovid.

"Nastavljamo sa praćenjem situacije na dnevnom nivou. U nedelju ujutru njegov test je ponovo bio pozitivan", napisao je njegov ljekar Kevin O' Konor u službenoj bilješci.

Biden je prvi put bio kovid pozitivan 21. jula i svoje simtome tada opisao kao blage, rekavši da je u mogućnosti da nastavi sa radom u izolaciji. Blage simptome pripisao je vakcinaciji i lijekovima.

Izašao je iz izolacije u srijedu, kada je bio negativan na testu.

Pošto je ponovo pozitivan, predsjednik SAD morao je da otkaže neka putovanja i događaje.

Mali broj ljudi, koji uzima antivirusni lijek Pakslovid, može da dobije ponovnu infekciju kovidom poslije petodnevnog uzimanja lijeka, pokazale su studije.

"Biden će nastaviti da radi u interesu američkog naroda iz svoje rezidencije", napisao je njegov lekar.

Bijela kuća se trudila da naglasi da je Biden, star 79 godina, sposoban da nastavi da radi iako je kovid pozitivan. Objavljivali su video snimke na kojima je predsjednik poručivao da se osjeća dobro i da prisustvuje virtuelnim sastancima sa saradnicima.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG