Linkovi

Bidenova kampanja za reizbor se neće fokusirati na optužnice protiv Trumpa


Joe Biden
Joe Biden

Kampanja za reizbor američkog predsjednika Joea Bidena 2024. neće se koncentrisati na pravne slučajeve republikanskog kandidata Donalda Trumpa, koji se suočava s četiri optužnice, rekao je u nedjelju glavni pomoćnik Bidenove kampanje.

Trump je u četvrtak na kratko bio u zatvoru u Atlanti zbog u sklopu krivičnog postupka koji je proizašao iz pokušaja bivšeg američkog predsjednika da poništi svoj izborni poraz 2020. u državi Georgiji.

Iz zatvora je izašao nakon 20 minuta i kaucije u iznosu od 200.0000 dolara.

"Nećemo se fokusirati na pravne probleme Donalda Trumpa", rekao je kopredsjedavajući Bidenove kampanje Cedric Richmond za program ABC-a "Ove sedmice s Georgeom Stephanopoulosom".

Trump je ponovio da je slučaj u Georgiji politički motivisan.

"Ono što se ovdje dogodilo je izigravanje pravde", rekao je on novinarima. "Nisam učinio ništa loše, i svi to znaju."

U većini istraživanja javnog mnijenja, Trump ima skoro 40 bodova prednosti u odnosu na svoje rivale za republikansku nominaciju kako bi se suprotstavio Bidenu, demokrati koji ga je pobijedio 2020. godine.

Biden nije komentarisao optužnice protiv Trumpa. Ove godine, Trump je suočen s ukupno 91 krivičnim djelom u četiri optužnice koje se uključuju novčanu isplatu porno zvijezdi, nezakonito čuvanje povjerljivih dokumenata i pokušaj poništavanja izbora 2020.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG