Linkovi

Biden čestitao Nikoli Jokiću i Denveru


Joe Biden

Predsjednik Sjedinjenih Država Joe Biden čestitao je košarkašu Nikoli Jokiću, njegovom treneru Michaelu Maloneu i ekipi Denver Nuggetsa na osvajanji titule šampiona NBA lige.

"Čestitam MVP-ju Nikoli Jokiću, treneru Maloneu i čitavoj Nuggets organizaciji za donošenje kući svoje prve NBA titule u Mile High gradu šampiona", naveo je Biden na Twitteru.

"Mile High" je nadimak za Denver i znači "milju visok", što je referenca na nadmorsku visinu tog grada.

Denver je pobjedom u seriji nad Miamijem osvojio prvu titulu u 47 godina postojanja, a najzaslužniji što se to dogodilo bio je reprezentativac Srbije Nikola Jokić, kome je pripao i trofej "Bill Russell", namijenjen najkorisnijem igraču (MVP) finala "play offa".

Jokić je na 20 utakmica u play offu ubacio 600 poena, imao 269 skokova i 190 asistencija, i prvi je igrač u historiji koji je bio najbolji u sve tri kategorije. U 10 od 20 utakmica imao je "tripple double" učinak i postavio novi rekord NBA lige, baš kao i kada je riječ o broju asistencija među centrima.

Jokiću i Nuggetsima čestitao i bivši predsjednik Sjedinjenih Država Barack Obama, riječima: "Čestitam Nuggetsima i izvanrednom MVP-ju finala Nikoli Jokiću na prvoj NBA tituli".

XS
SM
MD
LG