Linkovi

Beograd: Lažne dojave o bombama u više od 100 škola


Arhiv - Učionica u osnovnoj školi u blizini Beograda
Arhiv - Učionica u osnovnoj školi u blizini Beograda

Dojave o postavljenim bombama stigle su za 97 osnovnih i za jedan broj srednjih škola u ponedjeljak, a nakon detaljne provjere kontradiverzionih ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova, utvrđeno je da su dojave bile lažne, saopštilo je Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja.

Iz Ministarstva su naveli da su u školama gdje bezbjednosni pregled još traje učenici poslati kućama, dok su u ostalim učenici vraćeni na nastavu.

"Nakon završenog kontradiverzionog pregleda škola, učenici će biti vraćeni na nastavu", naglasilo je Ministarstvo u saopštenju.

Roditelji novobeogradskih osnovnih škola dobili su u ponedjeljak ujutro informaciju da ne dovode djecu na nastavu zbog dojave o postavljenim bombama.

Direktori škola proslijedili su poruku nastavnicima, koji su potom obavijestili roditelje.

Evakuisana i "Beograđanka"

Zgrada Palate Beograd, popularne "Beograđanke" u centru glavnog grada, u ponedjeljak je evakuisana zbog dojave o bombi, javio je reporter FoNeta.

N1 je prenio da su pripadnici službe obezbjeđenja naveli da je dojava o bombi stigla na adresu privatne škole koja se nalazi u toj zgradi.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG