Linkovi

Bijela kuća zabranjuje upotrebu ličnih mobilnih telefona


Bijela kuća
Bijela kuća

Zabrana upotrebe ličnih mobilnih telefona u zapadnog krilu Bijele kuće stupiće na snagu narednih dana, rekla je portparolka Bijele kuće Sarah Sanders.

“Očuvanje sigurnosti i integriteta tehnoloških sistema u Bijeloj kući je prioritetno za Trumpovu administraciju, i zbog toga će od sljedeće nedjelje i gostima i zaposlenima u zapadnom krilu Bijele kuće biti zabranjena upotreba mobilnih telefona”, rekla je Sanders.

“Osoblje će poslove moći da obavlja preko vladinih mobilnih telefona”, istakla je Sanders i kazala da je odluka donijeta zbog “sigurnosti, a ne curenja informacija”.

Agencija AP prenosi da će osoblje i gosti zapadnog krila Bele kuće moći da ostave svoje mobilne telefone na ulazu zapadnog krila. Zabranu je uveo šef osoblja Bijele kuće John Kelly, koji je još ranije rekao da će se pozabaviti curenjem informacija iz Bijele kuće.

Najava o zabrani stigla je dan nakon izlaska knjige “Vatra i bijes” Micahela Wolffa u kojoj je bivši strateg Bijele kuće Steve Bannon navodno oštro kritikovao Trumpa i članove njegove porodice.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG