Linkovi

BIJELA KUĆA: Nema planiranog sastanka Trump - Putin


Putin i Trump u Hamburgu, 7. juli 2017.

Bijela kuća je u petak odlučila da stavi tačku na špekulacije prema kojima će se predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump možda sastati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na marginama sastanka Azijsko pacfičkog ekonomskog samita u Vijetnamu.

Obojica predsjednika prisustvuju samitu i možda će obaviti kratak razgovor, ali neće biti odvojenog razgovora, saopćeno je iz Bijele kuće.

"Što se tiče sastanka sa Putinom, sastanak nikad nije ni bio potvrđen i neće se ni održati, zbog konflikta u rasporedima sa obje strane", rekla je Sarah Huckabee Sanders, portparolka Bijele kuće. "Neće biti formalnog sastanka, niti ičeg što je planirano za njih".

U izjavi se ipak ostavlja otvorena mogućnost da bi dvojica lidera mogli da imaju neformalan razgovor, dok obojica budu prisustvovali procedurama samita u Danangu.

"Biće na istom mjestu. Da li će naletjeti jedan na drugog i javiti se? Vjerovatno i izvjesno", kazala je Sanders. "Ali u smislu planiranog, formalnog sastanka, nema toga u kalendaru i mi ne predviđamo da će toga biti."

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG