Linkovi

Bela Fleck i The Flecktones ponovno zajedno na albumu Rocket Science


Bela Fleck i The Flecktones ponovno zajedno na albumu Rocket Science
Bela Fleck i The Flecktones ponovno zajedno na albumu Rocket Science

23. godišnjica sastava obilježena povratkom suosnivača Howarda Levyja, klavirista i harmonikaša koji je četiri godine nastupao sa sastavom Flecktones, pojavivši se na njihova tri prva albuma, kao i na svjetskim turnejama

Bela Fleck i sastav The Flecktones su se ponovo ujedinili. Oni se nikad nisu zaista i razišli, no sada su opet u svojoj originalnoj postavi objavili novi album pod nazivom „Rocket Science“.

Bela Fleck & The Flecktones proslavili su svoju 23. godišnjicu povratkom suosnivača Howarda Levyja. Taj klavirist i harmonikaš je četiri godine nastupao sa sastavom Flecktones, pojavivši se na njihova tri prva albuma, kao i na svjetskim turnejama.

Godine 1992. Levy je odlučio napustiti sastav, a Flecktones su nastavili prvo kao trio a kasnije kao kvartet sa saksofonistem Jeffom Coffinom. Levy se upustio u pop, rock, klasičnu, latinoameričku i etničku glazbu, kao i u skladanje filmske i kazališne glazbe.

Godine 2009. on je prihvatio poziv da se ponovo pridruži sastavu Flecktones na turneji po Europi i Sjedinjenim Državama, što je dovelo do njihovog zajedničkog povratka u studio.

Ponovo zajedno u izvedbi skladbe Gravity Lane, majstor bendža Bela Fleck, Howard Levy na harmonici, basist Victor Wooten, i Victorov stariji brat Roy Future Man Wooten na udaraljkama i Drumitaru.Future Man je sam izmislio Drumitar, instrument u obliku gitare koji replicira zvukove bubnjeva.

Fleck se lako adaptira skoro bilo kojoj glazbenoj kategoriji. On je tijekom svoje karijere bio nominiran za glazbenu nagradu Grammy u više različitih kategorija nego bilo koji drugi izvodjač, u jazz, bluegrass, klasičnoj, aranžerskoj i skladateljskoj kategoriji.

Albumu Rocket Science on je pridonio s devet skladbi. Njegova želja za ponovnim okupljanjem originalne postave sastava rezultat je njegova htjenja za nastavkom onoga sto su počeli prije niz godina. Fleck kaže da je jako zainteresiran za ono što bi mogli napraviti a što do sad nisu.

XS
SM
MD
LG