Linkovi

"Because I Can" - drugi album Daphne Willis


"Because I Can" - drugi album Daphne Willis
"Because I Can" - drugi album Daphne Willis

Turneja na kojoj se trenutno nalazi uključuje i nastup na Festivalu bluegrass i blues glazbe u Chicagu te festivalu South By Southwest u Austinu u Teksasu

Pjevačica Daphne Willis možda je novo lice na akustičnoj pop-rock sceni, no nakon izdavanja njenog drugog albuma, ona već zvuči kao iskusna veteranka tog glazbenog žanra.

Daphne Willis nema puno slobodnog vremena – uglavnom je ili u studiju ili na putu na sljedeći koncert. Zbog toga ne čudi što se vratila na turneju kako bi promovirala svoj novi album, Because I Can, na kojem se nalazi dvanaest originalnih skladbi s korijenima u alternativnom rocku. Daphne je otkrila glazbu u ranoj dobi. Kaže da je počela nastupati u svom domu u Chicagu, gdje je pjevanje bilo omiljena vrsta obiteljske zabave.

"Odrasla sam slušajući sve – od Motowna do Dixie Chicks, do brojnih jazz pjevača, poput Sarah Vaughan i Elle Fitzgerald. Umjesto da smo sjedili ispred televizora, mi bi zajedno pjevali, ili bi puštali njihovu glazbu u dnevnom boravku."

Studij pedagogije na Sveučilištu DePaul Daphne je prekinula kad joj je ponuđen ugovor s diskografskom kućom Vanguard Records. Nije prošlo puno vremena prije nego što se našla u studiju, na snimanju svog debitantskog albuma What to Say. On je u 2010.-oj pobrao veliki uspjeh. Daphne kaže da je njen novi album možda osobnije prirode nego prvi. Tome je, kaže, pridonio usko povezani glazbeno-produkcijski tim:

"Zaista sam željela da se na ovom albumu osjeti suradnja koja je pratila njegovo snimanje. Volim surađivati i s producentima, i kod pisanja pjesama i kod njihovih izvedbi. Mislim da je društveni aspekt u glazbi vrlo važan i lako ga je održati. Pri stvaranju ovog albuma sa svima je bilo lako raditi."

Daphne Willis kaže da svakoga dana nešto nauči o svom poslu. Fasciniraju je i neprestane promjene na glazbenoj sceni i na turnejama, koje zahtijevaju fleksibilnost. Turneja na kojoj se trenutno nalazi uključuje i nastup na Festivalu bluegrass i blues glazbe u Chicagu te festivalu South By Southwest u Austinu u Teksasu.

XS
SM
MD
LG