Linkovi

Barton Hollow - debitantski album sastava The Civil Wars


Barton Hollow - debitantski album sastava The Civil Wars
Barton Hollow - debitantski album sastava The Civil Wars

Većina skladbi na albumu balade su u roots glazbenom stilu, polaganijeg tempa. Naslovna skladba ima malo više ritma, no i malo tamniji ton nego ostatak pjesama

Slušajući neke od ljubavnih skladbi s njihovog debitantskog albuma, stječe se dojam da su Joy Williams i John Paul White iz sastava “The Civil Wars” zaista zaljubljeni jedno u drugo. No, oni nisu u romantičnoj vezi, nego samo u glazbenoj.

Kada čujete skladbu “Poison and Wine” Joy Williams i Johna Paula Whitea, čini se da njih dvoje već godinama zajedno pjevaju. No, počeli su raditi zajedno tek nedavno. Žive na dva različita kraja Sjedinjenih Država – Joy je sa zapada, iz Santa Cruza, u Californiji, dok je John Paul s juga, iz savezne države Alabama. Kada su se upoznali na jednoj radionici za tekstopisce, shvatili su da između njih postoji posebna veza. Nije se radilo o romantičnoj vezi – oboje su već bili u braku. Ustvari, i John i Joy su rekli da njihovo profesionalno partnerstvo tako dobro funkcionira baš zato što nisu par, inače bi izvođenje skladbi o ljubavi ili o slomljenom srcu, kao što je “Falling,” bilo previše teško.

Većina skladbi na njihovom debitnatskom abumu “Barton Hollow” balade su u roots glazbenom stilu, polaganijeg tempa. No, naslovna skladba ima malo više ritma. Ali ima i malo tamniji ton nego ostatak pjesama na albumu.

Za jedan relativno nepoznat sastav kao što je “The Civil Wars,” vrlo je odvažan potez odlučiti se otpjevati jednu od legendarnih skladbi Leonarda Cohena, “Dance Me to the End of Love.” Za kraj, poslušajmo bonus pjesmu s njihovog prvog studijskog albuma.

XS
SM
MD
LG