Linkovi

Barry Manilow razmatra život pod svjetlima reflektora na albumu "15 Minutes"


Barry Manilow razmatra život pod svjetlima reflektora na albumu "15 Minutes"
Barry Manilow razmatra život pod svjetlima reflektora na albumu "15 Minutes"

Novi konceptualni album je Barryja Manilowa odveo u drugom smjeru od pop melodija koje su ga proslavile i obogatile tijekom 1970-tih i 1980-tih

Andy Warhol je jednom rekao da će u budućnosti svatko biti svjetski poznat petnaest minuta. Pop pjevač Barry Manilow istražuje probleme života pod svjetlima reflektora na svojem novom albumu pod naslovom „15 Minuta“.

Novi album Barryja Manilowa pod naslovom „15 Minuta“ bavi se negativnim posljedicama slave. On kaže da je inspiraciju našao gledajući sudbine mnogih talentiranih umjetnika koje je uništila njihova nesposobnost podnošenja uspjeha. „15 minuta“ je jedini album Manilowa s novim skladbama nakon 2001-ve. Od 2006-te do 2010-te, on je snimio niz albuma obrada dobro poznatih skladbi iz posljednjih šest desetljeća.

No taj 68-godišnji pjevač i skladatelj kaže da mu je tijekom tih godina nedostajalo pisanje skladbi. Novi konceptualni album Barrya Manilowa odveo ga je u drugom smjeru od pop melodija koje su ga proslavile i učinile bogatim tijekom sedamdesetih i osamdesetih prošlog stoljeća. Premda je njegovo prepoznatljivo sviranje klavira prisutno na nekoliko skladbi, većina pjesama na novom albumu je bazirana na gitarama.

Album „15 Minuta“ kritika je dočekala s pohvalama. Glazbeni magazin Billboard navodi da u okruženju pop kulture kojim dominima Twitter, neprestane glasine i žuta štampa, album „15 Minuta“ stiže u pravi trenutak.

Prestavši sa turnejama Manilow od 2004-te stalno nastupa u Las Vegasu. Krajem 2009-te je dovršio svoj petogodišnji angažman u Las Vegas Hiltonu, a u ožujku 2010. otvorio je svoj novi show „Manilow Paris Las Vegas“ u Paris hotelu i kasinu.

Od nadolazećih projekata planira se izdavanje živog albuma snimljenog u londonskoj dvorani O2 s Kraljevskim simfonijskim orkestrom, a takodjer u planu je i snimanje njegovog drugog jazz albuma.

XS
SM
MD
LG