Linkovi

Banjaluka: Uhapšen nosilac pravosudne funkcije zbog korupcije


Akcija izvedena po nalogu Specijalnog tužilaštva RS
Akcija izvedena po nalogu Specijalnog tužilaštva RS

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine (BiH) uhapsili su u srijedu 21. aprila, jednu osobu zbog sumnje da je uzimala mito, za koju navode da je "nosilac pravosudne funkcije u BiH".

Luka Miladinović potrparol SIPA-e potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je akcija "Barka" izvedena po nalogu Specijalnog tužilaštva Republike Srpske (RS), ne otkrivajući identitet uhapšenog i detalje samog slučaja.

"Postoji osnovana sumnja da je uhapšeno lice počinilo krivično djelo trgovina uticajem. Prilikom pretresa uhapšenog pripadnici SIPA-e su otkrili i privremeno oduzeli predmete koji potiču od izvršenja krivičnog djela, a koji će biti iskorišteni kao dokazi u daljem krivičnom postupku", rekao je Miladinović za RSE.

Iz Specijalnog tužilaštva RS potvrdili su da je uhapšeno lice nosilac pravosudne funkcije i da je uhapšeno po njihovom nalogu, ne navodeći identitet osumnjičenog.

Dragica Tojagić, portparol Specijalnog tužilaštva rekla je za RSE da zbog toka istrage ne mogu otkrivati više detalja o slučaju, te da će sa više informacija za javnost izaći u četvrtak 22. aprila.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG