Linkovi

Bivša balerina, danas poznati poslastičar


Baletska karijera Maggie Austin se naglo okončala, ali je ona strast našla u pravljenju kolača
Baletska karijera Maggie Austin se naglo okončala, ali je ona strast našla u pravljenju kolača

Bivša balerina uživa praviti kolače za svoje odane I dobrostojeće mušterije. Njene torte koštaju između 2 I 3 hiljade dolara. Ona također drži radionice kako bi ljubitelje kolača naučila kako da prave šećerne cvjetove.

Maggie Austin je nekada bila profesionalna balerina. Ali kada je jedna traumatska povreda okončala njenu karijeru, ona je pronašla drugačiji način da izrazi svoj talenat.

Maggie Austin je uvijek voljela da pleše.

To mi nikada nije bio težak izbor. I znala sam u potpunosti da sam to htjela profesionalno raditi, priča ona.

Ona je plesala za balet Fresno u Kaliforniji I prestižni balet Joffrey u Čikagu. Ali jednog dana 2006, osjetila je oštar bol.

Bila je to moja prva sezona sa baletom Joffrey, I upravo smo se spremali da uđemo u teatar za izvedbu baleta San ljetne noći, I doživjela sam povredu koja me je istog trenutka izbacila, kaže Maggie.

Ona je slomila jednu malu kost u stopalu.

Za plesača, to je nešto što okončava karijeru, I ja sam bila gotova. Moja karijera je bila završena.

Torte Maggie Austin koštaju 2 do 3 hiljade dolara
Torte Maggie Austin koštaju 2 do 3 hiljade dolara

Ali njena druga strast je bilo kuhanje. Stoga se upisala u program francuske poslastičarske škole u Čikagu, gdje se jednostavno zaljubila u izradu delikatnih cvjetova od šećera. Nakon što je završila tu školu, preselila se u Washington DC kako bi bila blizu svoje sestre Jessice. Uz njenu pomoć, Maggie je počela prodavati šećerne cvjetove lokalnim poslastičarnicama, ali je onda odlučila da počne praviti vlastite kolače. 2010, dvije sestre su otvorile vlastiti biznis u jednom malom studiju u blizini Washingtona. Njena specijalnost su torte za vjenčanje napravljene po narudžbi.

One su sofisticirane I romantične, I imaju poseban izgled, kaže Maggie.

Ona dodaje da njene torte moža izgledaju jednostavno, ali da to nisu.

One imaju dosta detalja, izgledaju elegantno I jednostavno, ali je napraviti takve torte jednako kao I napraviti dizajnersku odjeću koja ima bezbrojne detalje koje možda ne primjetite na prvi pogled, kaže Maggie Austin.

Čak I uz pomoć pripravnika, u prosjeku su potrebna tri dana kako bi se napravila jedna torta. Njeni šećerni cvjetovi su napravljeni od specijalnog jestivog tijesta za oblikovanje. Ona svoju inspiraciju nalazi u prirodi I modi. Ali postala je poznata po svojoj tehnici pravljenja slatkih dizajna koji potiču iz njenih godina bavljenja baletom.

Mislim da u baletu postoje estetski elementi koji se mogu primijeniti I na kolače, kaže Maggie.

Danas, ova bivša balerina uživa praviti kolače za svoje odane I dobrostojeće mušterije. Njene torte koštaju između 2 I 3 hiljade dolara. Ona također drži radionice kako bi ljubitelje kolača naučila kako da prave šećerne cvjetove. Maggie kaže da se konačno pomirila sa prijevremenim krajem svoje plesačke karijere.

To mi je još uvijek srceparajuće, ali u isto vrijeme mogu reći da sam imala izvanredno iskustvo I da se sada mogu s tim pomiriti, kaže bivša balerina, sada poslastičar, Maggie Austin.

XS
SM
MD
LG