Linkovi

Bačena bomba na ambasadu SAD u Podgorici, napadač se raznio


Policija kod ulaza u američku ambasadu u Podgorici, 22. februar 2018.
Policija kod ulaza u američku ambasadu u Podgorici, 22. februar 2018.

Nepoznati napadač bacio je bombu na ambasadu Sjedinjenih Država u glavnom gradu Crne Gore, nakon čega se drugom bombom raznio ispred zgrade. Ambasada je potvrdila da se napad dogodio oko ponoći između srijede i četvrtka. Napad su potvrdili i Vlada, i policija Crne Gore.

Iz Uprave policije kazali su da je u pitanju ručna bomba - kašikara.

Ambasada SAD u saopštenju navodi da njeni službenici sarađuju sa policijom na identifikovanju napadača. Zgrada ambasade nije oštećena.

"Pola sata poslije ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubistva to lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najverovatnije je riječ o ručnoj bombi, kašikari. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mjesta i rukovodi uviđajem", objavila je Vlada Crne Gore na Twitteru saopštenje Uprave policije.

Policija je blokirala Bulevar revolucije od zgrade Agencije za nacionalnu bezbjednost do ambasade SAD.

Američka ambasada je na svojoj internet stranici upozorila državljane SAD da izbjegavaju područje zgrade ambasade.

Podsekretar State Departmenta Steve Goldstein rekao je za da su očevici vidjeli čoveka kako baca objekat preko zida ambasade, prenosi New York Times. Niko u ambasadi nije povrijeđen, piše list.

On je rekao i da su bezbjednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

On nije znao šta je motiv napada, niti da li se radi o namjernom samoubilačkom napadu.

Jedan od očevidaca je agenciji Beta kazao da je čuo dvije detonacije jednu za drugom, da je brzo došla policija i pogrebna služba koja je odnijela tijelo.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG