Linkovi

Avanturista poginuo u pokušaju da dokaže da je Zemlja ravna


"Ludi Mike" Hughes, samoproglašeni istraživač i avanturista riješen da dokaže da je Zemlja ravna, poginuo je ovog vikenda kada se njegova raketa kućne izrade srušila u pustinji Kalifornije. Hughes je imao 64 godine.

"Michael Mad Mike Hughes" je tragično preminuo u pokušaju da lansira raketu koju je sam napravio", napisao je na Twitteru Naučni kanal (Science Channel) koji je planirao da Hughes bude dio nove serije "Astronauti kućne izrade".

Video snimak incidenta, kada se raketa po svemu sudeći srušila ubrzo poslije poletanja u pustinji Mojave blizu Barstowa u Kaliforniji, objavio je na Twitteru Justin Chapman, novinar freelancer koji je snimao cijeli događaj.

Hughes, koji je takodje bio vozač limuzina, se proslavio 2002. godine, kada je limuzinom Lincoln sa rampe "preskočio" 30 metara na pisti u gradu Periss u Kaliforniji što mu je donijelo mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Avanturista je proteklih godina pokušavao da dokaže teoriju da je Zemlja ravna ploča, i pravio rakete u želji da se lansira van granice između Zemljine atmosfere i svemira.

XS
SM
MD
LG