Linkovi

Autoput u Virdžiniji zatvoren zbog snijega, vozači noć proveli u automobilima


Kolone automobila i kamiona na autoputu I95 u sjevernom dijelu Virdžinije (Foto: WJLA via AP)
Kolone automobila i kamiona na autoputu I95 u sjevernom dijelu Virdžinije (Foto: WJLA via AP)

Vozači u američkoj saveznoj državi Virdžiniji bili su primorani da prenoće u automobilima nakon što je zbog snježnog nevremena, koje je to područje zahvatilo dan ranije, zatvoren dio glavnog autoputa.

Autoput I-95, jedan od glavnih saobraćajnih koridora od sjevera ka jugu SAD, zatvoren je u oba pravca blizu grada Frederiksburg, 89 kilometara južno od Vašingtona, saopštio je u utorak Sekretarijat za saobraćaj Virdžinije.

"Naše ekipe aktivno rade na tome da omoguće svima da napuste 95. U toku je realizacija planova da se vozila, zaustavljena na autoputu, usmjere ka obližnjim manjim putevima kako bi mogli da dođu do alternativnih ruta", napisala je agencija na Twitter nalogu.

Zastoj na autoputu počeo je u ponedeljak nakon što je 30 centimetara snijega palo u dijelovima jugozapada i istoka SAD, što je izazvalo brojne nesreće, prenijeli su lokalni mediji. Vozila su bila zaglavljena na autoputu i tokom noći, kada su temperature pale ispod nule.

Državne i lokalne hitne službe su tokom noći radile na tome da uklone oboreno drveće i pomognu zaglavljenim vozačima, naveo je guverner Virdžinije Ralf Nortam.

"Svi stanovnici Virdžinije bi trebalo da izbjegavaju I-95", tvitovao je Nortam.

Društvene mreže preplavljene su objavama vozača koji su satima zaglavljeni u automobilima, na izuzetno niskim temperaturama, često bez hrane ili vode.

"Zaglavljeni smo ovde više od 10 sati sa psima. Treba nam toalet, benzin. Ni jedan hotel u okolini nije otvoren", tvitovao je jedan vozač.

U automobilu je, na putu za Vašington, prenoćio i demokratski senator iz Virdžinije Tim Kejn.

"Na uobičajeno dvosatno putovanje do Vašingtona krenuo sam juče, u jedan sat poslijepodne. 19 sati kasnije, i dalje nisam blizu Kapitola. Moja kancelarija je u kontaktu sa Sekretarijatom za saobraćaj Virdžinije da bi vidjeli kako možemo da pomognemo ostalim stanovnicima Virdžinije u ovoj situaciji. Budite bezbjedni", tvitovao je Kejn.

Nevrijeme u ponedeljak dovelo je do zatvaranja službi federalne vlade i škola, otkazivanja letova i nestanaka struje u hiljadama domaćinstava.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG