Linkovi

SJEVERNA MAKEDONIJA: Dva dana žalosti za poginulima u saobraćajnoj nesreći


Autobus koji se prevrnuo na putu Skoplje-Tetovo
Autobus koji se prevrnuo na putu Skoplje-Tetovo

Vlada Sjeverne Makedonije je četvrtak i petak proglasila za dane žalosti povodom pogibije, prema najnovijoj informaciji, 14 ljudi u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu Skoplje-Tetovo.

Premijer Zoran Zaev je nakon vanredne sjednice Vlade kasno sinoć saopštio da je u nesreći kod sela Laskarci poginulo 14 osoba i da je među povrijeđenima njih nekoliko u teškom stanju.

U autobuskoj nesreći kod Skoplja, koja se desila juče oko 17 sati, sedam je stradalo je na licu mjesta, a šestoro preminulo u skopskoj gradskoj bolnici "8. septembar". U međuvremenu preminula je još jedna osoba.

Premijer Zaev je najavio da će danas posjetiti povrijeđene, a da će narednih dana makedonska vlada donijeti odluku o pomoći njihovim porodicama.

Kako je istakao, razlozi prevrtanja autobusa u blizini naplatne rampe na autoputu na izlasku iz Skoplja još nisu poznati, a u toku je istraga koju vodi nadležni tužilac.

"Mobilizovali smo sve snage i kapacitete da pomognemo povredjenima. Brzo su intervenisali i policija i bolnice, i državne i privatne", rekao je makedonski premijer.

Zaev je ponovio da je istraga do sada utvrdila da je autobus firme "Durmo turs" koji je išao u pravcu Tetova, prešao na suprotnu kolovoznu traku, probio zaštitnu ogradu i pao u dolinu.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG