Linkovi

The Band Perry veliki dobitnik na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Udruge country glazbe


The Band Perry veliki dobitnik na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Udruge country glazbe
The Band Perry veliki dobitnik na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Udruge country glazbe

Album My Kinda Party, Jasona Aldeana, proglašen albumom godine

45-a godišnja dodjela nagrada Udruge country glazbe održana je devetog studenog u Neshvillu. Nekoliko pobjednika na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Udruge country glazbe, također su bili dobitnici i prošle godine. Među njima je bio popularni duet Sugarland, koji je odnio nagradu na najbolji vokalni duet i to petu godinu zaredom.

Sastav Lady Antebellum dobio je svoju prvu nagradu Udruge country glazbe 2008-e godine, kada su pobjedili u kategoriji najboljeg novog izvođača. Ove godine, po treći put zaredom, pobjedili su u kategoriji vokalnog sastava godine.

Jason Aldean ove je godine dobio dvije nagrade. Njegov album “My Kinda Party”, pobjedio je u kategoriji najboljeg albuma godine, u kojoj su mu konkurencija bili Blake Shelton, Taylor Swift, Brad Paisley i Zac Brown Band. Jason je nagradu za najbolji glazbeni nastup godine podjelio sa pop pjevačicom Kally Clarkson za njihov duet “Don’t You Wanna Stay”.

Drugi pobjednici uključuju Kennyja Chesneya i pop pjevačicu Grace Potter, koji su podjelili nagradu za glazbeni video spot za svoj duet “You and Tequila”. Gitarist Mac McAnnay po četvrtu je godinu zaredom dobio nagradu za glazbenika godine.

Tijekom prošle godine, Miranda Lambert postala je vrlo popularna i kao solo pjevačica, i kao članica novom sastava “Pistol Annies”. Taj je uspjeh doveo do nagrade za najbolju žensku vokalisticu godine, i to po drugi puta zaredom.

"Mnogo vam hvala. NIsam očekivala ovu nagradu. Imala sam izvrsnu godinu, i počašćena sam da u ovom trenutku stojim ovdje, ispred svih ovih odličnih ženskih vokalistica, koje ovu nagradu zaslužuju jednako, ako ne i više nego ja. Zahvaljujem se svim ljubiteljima country glazbe. Čestitam i mom suprugu. Bit ce ovo odlična večer".

Mirandin suprug, Blake Shelton, dobio je nagradu za najboljeg muškog vokalista, i to drugu godinu zaredom. 2009-te, Taylor Swift imala je samo 19 godina, kada je postala najmladji glazbenik ikada koji je dobio nagradu za najboljeg izvođača godine. Ove godine, u 21-oj, bila je šokirana kad je ponovno dobila ovu nagradu, u kategoriji u kojoj su joj konkurancija bili Blake Shelton, Brad Paisley, Keith Urban i Jason Aldean.

“The Band Perry” bio je veliki dobitnik na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Udruge country glazbe. Ovaj obiteljski trio proglašen je najboljim novim glazbenikom godine, a također su dobitnici nagrade na najbolji singl godine za skladbu “If I Die Young”. Vodeća volakistica sastava Kimberly Perry dobila je i treću nagradu na ovogodišnjoj dodjeli, pobjedivši u kategoriji pjesme godine, za skaldbe s ovog albuma.

XS
SM
MD
LG