Linkovi

Armstrongu doživotna zabrana na utrke Tour de France i oduzimanje svih titula


Medjunarodno biciklističko udruženje je danas saopćilo da se slavnom američkom biciklisti Lance Armstrongu oduzima svih sedam titula šampiona utrke Tour de France, i ujedno mu se zabranjuje da ikada više u njima učestvuje.

Predsjednik Asocijacije Pat McQuaid je ovo danas objavio u Ženevi, rekavši ujedno novinarima da se biciklizam još jednom našao na ozbiljnom raskrižju zbog pitanja dopinga, ali, dodao je, je taj sport spreman krenuti novom stazom.

Zvaničnici Asocijacije su danas objavili ratifikaciju svih sankcija koje je u augustu objavila američka anti-doping agencija koja je Armstrongu oduzela sva priznanja koja je osvojio od 1999. do 2005. godine.

Ova agencija je objavila rezultate istrage i dokaze u toj istrazi , uključujući i svjedočenja 11 Armstrongovih bivših članova tima.

Navodi se da je Armstrong koristio droge za poboljšanje performanse tijekom perioda kada je odnio sedam uzastopnih pobjeda na utrci Tour de France, zimedju 1999. i 2005. te godine. Armstrong neprestano negira sve navode, tvrdeći da tijekom svoje karijere nije niti jednom testirao pozitivno na doping.
XS
SM
MD
LG