Linkovi

Velika potražnja za iPhoneima i iPadima donijela Appleu rekordan profit


Sweden's Sofia Linde competes in the long jump of the women's pentathlon, during the European Athletics Championships in Gothenburg, Sweden.

Profit u razdoblju od travnja do lipnja povećan na 7 milijardi i 300 milijuna dolara, dvostruko negoli u istom razdoblju prošle godine

Velika potražnja u zemljama u razvoju – posebice u Aziji – dovela je do rekordno visokih profita za američku korporaciju Apple. Ovaj proizvođač popularnih iPhonea, iPada i iPoda priopćio je da se profit u razdoblju od travnja do lipnja povećao na 7 milijardi i 300 milijuna dolara, dvostruko negoli u istom razdoblju prošle godine. U Appleu kažu kako je prodaja njihovih proizvoda najdramatičnije povećana u Kini, Hong Kongu i Tajvanu. Jedan od direktora ove kompanije rekao je da dosad postignuti rezultati u Kini nisu još ni "zagrebli ispod površine".

Tijekom drugog tromjesečja Apple je prodao 20 milijuna i 340 tisuća mobitela iPhone – što je također dvostruku negoli u istom razdoblju prošle godine. Prodaja tablet kompjutera iPada utrostručila se u istom razdoblju na 9 milijuna i 200 tisuća. Prodaja Aplleovih osobnih računala iznosila je 3 milijuna i 950 tisuća, što je za 14 posto više negoli u drugom kvartalu prošle godine.

XS
SM
MD
LG