Linkovi

Velika potražnja za iPhoneima i iPadima donijela Appleu rekordan profit


Sweden's Sofia Linde competes in the long jump of the women's pentathlon, during the European Athletics Championships in Gothenburg, Sweden.
Sweden's Sofia Linde competes in the long jump of the women's pentathlon, during the European Athletics Championships in Gothenburg, Sweden.

Profit u razdoblju od travnja do lipnja povećan na 7 milijardi i 300 milijuna dolara, dvostruko negoli u istom razdoblju prošle godine

Velika potražnja u zemljama u razvoju – posebice u Aziji – dovela je do rekordno visokih profita za američku korporaciju Apple. Ovaj proizvođač popularnih iPhonea, iPada i iPoda priopćio je da se profit u razdoblju od travnja do lipnja povećao na 7 milijardi i 300 milijuna dolara, dvostruko negoli u istom razdoblju prošle godine. U Appleu kažu kako je prodaja njihovih proizvoda najdramatičnije povećana u Kini, Hong Kongu i Tajvanu. Jedan od direktora ove kompanije rekao je da dosad postignuti rezultati u Kini nisu još ni "zagrebli ispod površine".

Tijekom drugog tromjesečja Apple je prodao 20 milijuna i 340 tisuća mobitela iPhone – što je također dvostruku negoli u istom razdoblju prošle godine. Prodaja tablet kompjutera iPada utrostručila se u istom razdoblju na 9 milijuna i 200 tisuća. Prodaja Aplleovih osobnih računala iznosila je 3 milijuna i 950 tisuća, što je za 14 posto više negoli u drugom kvartalu prošle godine.

XS
SM
MD
LG