Linkovi

Apple predstavio iCloud - novi sustav za online pohranjivanje glazbe, videa i slika


Apple predstavio iCloud - novi sustav za online pohranjivanje glazbe, videa i slika
Apple predstavio iCloud - novi sustav za online pohranjivanje glazbe, videa i slika

Mnogi stručnjaci se slažu da je riječ o vrlo dobro zamišljenoj metodi da se svi podaci na različitim kompjuterima, mobitelima i dlanovnicima drže konstantno sinkronizirani

Steve Jobs i Apple još jednom unose promjene u našim 'digitalnim' navikama – ovaj puta promijenit će način na koji pohranjujemo našu glazbu, video i fotografije. Danas je direktor ovog kompjuterskog diva predstavio iCloud – sustav za online pohranu svih digitalnih sadržaja.

Fotografije i video snimke, zajedno s glazbom, svuda su oko nas, međutim, da bismo ih pohranili trebamo ih obično sinkronizirati s osobnim računalom. Novi Appleov sustav iCloud to će promijeniti iz temelja, pokazao je na jednoj konferenciji u San Franciscu Steve Jobs. iCloud prebacuje digitalni sadržaj na Appleove servere, kao što je novo postrojenje u North Carolini, umjesto da ih sprema na iPhone ili iPadu.

Mnogi stručnjaci se slažu da je riječ o vrlo dobro zamišljenoj metodi da se svi podaci na različitim kompjuterima, mobitelima i dlanovnicima drže konstantno sinkronizirani. Dovoljno je da ste u blizini neke Wi-Fi i cijeli proces sinkronizacije se odvija automatski, ne morate čak ni izvaditi uređaj iz džepa. Ono što je još zanimljivije jest da će Apple ovu uslugu nuditi korisnicima besplatno. Stručnjaci vjeruju da će to umanjiti ukupni prihod Applea za oko 0,3 posto, međutim, vjeruje se da će to povećati prodaju Appleovih uređaja poput iPada i iPhonea, i iPoda, što bi vrlo lako moglo nadoknaditi propuštenu zaradu.

XS
SM
MD
LG