Linkovi

Anthony Fauci pozitivan na Covid


Vodeći američki epidemiolog Anthony Fauci (Foto: AP/Greg Nash/Pool)
Vodeći američki epidemiolog Anthony Fauci (Foto: AP/Greg Nash/Pool)

Doktor Anthony Fauci, vodeći američki epidemiolog i jedan od ključnih javnih zvaničnika u kampanji da se suzbije pandemija koronavirusa, u srijedu je testiran pozitivno na koronavirus, saopšteno je iz Nacionalnih instituta za zdravlje (NIH), a prenosi Reuters.

Fauci, glavni zdravstveni savjetnik predsjednika Joea Bidena, ima blage simptome, navodi se u saopštenju i dodaje da proteklih dana nije bio u bliskom kontaktu sa Bidenom.

NIH također navodi da je 81-godišnji Fauci u potpunosti vakcinisan i da je primio dva "boostera", i da će raditi kod kuće.

Dugogodišnji direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti postao je popularna ličnost od povjerenja tokom pandemije, kada je bio član radne grupe za borbu protiv koronavirusa za vrijeme bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Međutim, oštro su ga kritikovali i Trump i pojedini republikanci nakon što je upozorio protiv prebrzog otvaranja američke ekonomije, a osuđivali su ga i protivnici vakcina i obaveznog nošenja maski.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG