Linkovi

Na novom albumu Anne Wilson isprepleću se country, pop i jazz


Na novom albumu Anne Wilson isprepleću se country, pop i jazz
Na novom albumu Anne Wilson isprepleću se country, pop i jazz

Na njenom novom albumu Countrypolitan Duets, Anni Wilson pridružile su se brojne zvijezde

Na novom albumu kantautorice Anne Wilson susreću se country glazba, pop i jazz. Na albumu "Countrypolitan Duets", Anni su se pridružile brojne zvijezde.

Anna Wilson se otisnula u takozvanu countrypolitan eru glazbe iz Nashvillea uz country zvijezde prošlosti i današnjice, te dva diva jazz glazbe. Skladbu "Walking After Midnight" je snimila uz pomoć velikog orkestra i Grammy nagrađivanog trija "Lady Antebellum". Anna objašnjava da countrypolitan glazba vuče korijene iz zvuka Nashvillea, te da se taj stil pojavio kasnih 1950-tih, s izvođačima kao sto su Jim Reeves, Patsy Cline i Eddie Arnold.

"Ta se glazba zvala nashvilleskim zvukom jer su ti izvođači odlučili dodati gudačke aranžmane i pop senzibilitet svojim country snimkama. S obzirom da su bili poznati kao country glazbenici, na taj su način dobili priliku pojaviti se na radio programima usmjerenim na popularnu glazbu, uz izvođače kao što su bili Sinatra, Sammy Davis Jr. i Mel Torme. Mnogi su ih kritizirali zbog napuštanja svojih country korijena, no oni su u stvari htjeli približiti country glazbu ostatku svijeta", kaže Anna.

Ana nije stranac u Nashvilleu, pisala je skladbe za Rebu McEntire, duo Brooks & Dunn te za Lee Ann Womack. Međutim, tvrdi Anna, jazz je njena prva ljubav, odavno prije nego što se zarazila s countryem.

Na albumu "Countrypolitan Duets" je duet Eddyija Arnolda, "You do not know me", u izvođenju Anne Wilson i Matta Giraunda. Na albumu također gostuju country zvijezde Keith Urban, Billy Dean, Connie Smith i Kenny Rodgers, uz jazz glazbenike Ricka Brauna i Larry Carltona. Anna kaže da joj je bilo veliko zadovoljstvo pjevati zajedno s Rayom Priceom skladbu "You Are The Best Thing That Ever Happened To Me".

"Ta skladba u potpunosti utjelovljuje koncept cijelog albuma. To je klasična country skladba koju je proslavio glazbenik koji je na sreću još živ i može je pjevati – Ray Price. Uz njega su se meni, jazz pjevačici, na toj skladbi pridružili moji prijatelji iz današnje country elite - sastav Rascall Flatts", kaže Anna.

Anna je po prvi put nastupila u The Grand Ole Opry dvorani u studenom prošle godine, podijelivši pozornicu s Connie Smith, Billyjem Deanom i drugima.

XS
SM
MD
LG